Vad blir årets julklapp 2012?

nov
20

Varje år utses en produkt som anses vara årets julklapp, den mest kända listan kommer från HUI (Handelns Utredningsinstitut) som bland annat utsåg bakmaskinen (1988), DVD-spelaren (2000), surfplattan (2010) och matkassen (2011). Vad de utser till årets julklapp 2012 är ännu inte klart, men gissningarna pågår för fullt.

Robotdammsugaren, enligt Elektronikbranschen

Förutom HUI har Elektronikbranschen som tradition att också utse årets julklapp. De är lite tidigare ute än HUI och har valt att utse robotdammsugaren till årets julklapp 2012. Det är inte en ny uppfinning, men kanske börjar vi bli mer och mer bekväma vid tanken på en liten robot som städer golven åt oss, samtidigt som de blir allt mer prisvärda och tillgängliga i elektronikbutikerna. Jag gissar dock att robotdammsugaren inte kommer bli jättevanlig under julgranarna i Sverige i år.

”Robotdammsugaren ligger helt rätt i tiden […] Den hjälper dig att spara tid samtidigt som man får en bättre hemmiljö och renare luft.”

En tablet från tomten

Det är mer troligt att våra tomtesäckar kommer fyllas med hårda, platta paket innehållandes en tablet. Efter att Apple introducerat iPad och tillverkare som Samsung, Asus, Motorola, Acer och Google släppt sina utmanare går det nu att hitta tablets som inte kostar mycket mer än 2000 kronor men ändå är rejält kompetenta och hurtiga. Surfplattan har blivit vardag och faktiskt ganska billig.


Källor: Elektronikbranschen, HUI.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼