Världens häftigaste armprotes

nov
7

För några år sedan var Nigel Ackland med om en olycka som kostade honom hans högra hand och underarm. Men han ser inte ut att sakna armen så mycket längre, nu har han fått världens mest avancerade armprotes, en protes som ser ut som en del från terminator och kan bra mycket mer än den klassiska armprotesen som egentligen mest är kosmetisk. Kolla in denna video där Nigel demonstrerar sin nya högerarm.

”The new bebionic3 myoelectric hand, which is also made from aluminium and alloy knuckles, moves like a real human limb by responding to Nigel’s muscle twitches. Incredibly, the robotic arm is so sensitive it means the father-of-one can touch type on a computer keyboard, peel vegetables, and even dress himself for the first time in six years.”


Hittad via Google+.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se