Googles tablet Nexus 10 presenterad

okt
29

Trots att Google valde att ställa in dagens Androidevent på grund av den stora, skrämmande stormen Sandy så presenterades idag de enheter vi redan kände till. En av dem är Google andra Nexustablet som utvecklats tillsammans med Samsung och heter Nexus 10. Som namnet antyder så är det en tablet med en skärm på 10″ och den verkar bli riktigt prisvärd.

Om Googles första tablet Nexus 7 lanserades för att vara ett billigt, enkelt alternativ för att få konsumenter att upptäcka Android så känns Nexus 10 mer som en tablet som på allvar kan komma att ta marknadsandelar från Apples iPad. Den lanseras som en tablet med ”the world’s highest resolution display” och den klår faktiskt Apples iPad på fingrarna vad gäller PPI, även iPad generation 4. När den nyaste paddan har en PPI på 264 så har Nexus 10 hela 300 PPI. Hur stor skillnad detta gör i verkligenheten är svårt att säga, men det dödar i alla fall ett av Apples säljargument med iPad.

Specifikationer

Namn Google Nexus 10
Mått 26 x 18 x 0,9 cm
Processor Dual-Core Cortex-A15
Skärmstorlek 10,1″
Upplösning 2560 x 1600 px
Inbyggd lagring 16/32 GB
Minneskort Nej
Batteri 9000 mAh
Bakre kamera 5 MP
Främre kamera 1,9 MP
4G Nej
Övrigt NFC, micro-HDMI, Android 4.2, stereohögtalare, ingen 3G-version just nu

Nexus 10 kommer laddad med senaste versionen av Android som har versionsnummer 4.2 men fortfarande kallas Jelly Bean. Inledningsvis släpps enbart en modell med WiFi, förhoppningsvis kommer även en version med 3G/4G lite senare. Priser och lanseringsdatum i Sverige ber vi att få återkomma med.


Källa: Google Nexus.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼