Ny iMac, Macbook Pro och Mac mini

okt
23

Det var inte bara iPad som fick sig en uppgradering ikväll, Apple presenterade även en ny Macbook Pro, förnyad iMacdesign och en upphottaad Mac mini. Ryktena om en 13″ Macbook Pro med Retina visade sig vara sanna, iMac har blivit mycket tunnare och rejält fina. Lilla Mac mini har också fått sig en uppdatering, om än inte jättespektakulär.

Macbook Pro med Retina

Macbook Pro har haft Retinaskärmar, men bara modellen med 15″ skärm. Men nu lanseras även en variant 13″ bildskärm som också är Retina. Datorn har blivit 20% tunnare (bland annat tack vare att den optiska enheten nu är historia) men bjuder ändå på två thunderboltportar, två USB 3-portar och en Magsafe 2-kontakt. Den ska vara redo att skickas redan idag och kostar från $1699 i USA.

iMac är nu 80% tunnare

Den fina stationära Appledatorn iMac har också gått och blivit tunnare, skillnaden här är enorm. På vissa ställen ska den vara hela 80% tunnare, något som lett till att den bara är 5mm tjock där. Detta är möjligt då skärmen har blivit mycket tunnare och den optiska enheten plockats bort. Hårdvarumässigt är iMac hetare än någonsin och den nya processorn ska vara upp till 60% snabbare. Den kommer i modeller med 21,5″ och 27″-skärm.

Mac mini uppdateras också

Även den lilla rackaren Mac mini uppdateras nu. Den driv nu av en två- eller fyrkärnig Intelprocessor (i5 eller i7), har 4 GB RAM, 1 TB HDD eller 256 GB SSD och WiFi 802.11n. Men den är fortfarande riktigt liten och riktigt fin.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼