Här har du nya iPad mini

okt
23

Förväntningarna var skyhöga inför Apples event som precis avslutades. Skulle en iPad mini äntligen visas upp? Var ryktena om en Macbook Pro 13″ med Retina äkta? Hur blir det med Mac mini? Mycket av det vi hört rykten om och hoppats på har nu visat sig vara verklighet, Apple har nu presenterat den fjärde generationen iPads och i den finns helt nya iPad mini.

En skärm på 7,9″

Jag trodde att en iPad mini skulle få en skärm på 7″, men Apple ville annorlunda. Istället är det en 7,9″ skärm som fyller den lite mindre paddan. Den är 53% mindre än sin storebror och ska vara 23% tunnare. Apple säljer in den med argumentet att den går att hålla med en hand.

iPad mini ska ha fått samma skärmupplösning som iPad 2, vilket innebär att alla appar som ser bra ut i iPad 2 ser bra ut i nya iPad mini. Tableten drivs av en Dual-core A5-processor, har 16-64 GB lagringsutrymme och kommer i versioner med 4G LTE.  Självklart har den Lightningkontakten och finns i både svart och vitt. Batteritiden ska vara upp till 10 timmar.

iPad generation 4 ersätter ”the new iPad”

Trots att det bara är ett halvår sedan iPad 3 (eller the new iPad som den kallats) lanserades väljer Apple nu att plocka bort den modellen till förmån för iPad generation 4. Det är riktigt tråkiga nyheter för alla som nyligen köpt en iPad 3. iPad 2 kommer dock fortsätta saluföras ett tag framöver. Anledningen till att iPad 3 plockas bort är sannolikt att den inte skiljer sig väldigt mycket från den nya, även om generation 4 kommer med en Quad-Core a6-processor som ska vara dubbelt så snabb. Skärmen är som förut på 9,7″ men nu får paddan Lightningkontakten.

Priser och tillgänglighet

iPad mini WiFi kommer kosta från $329 (i USA) och ska släppas 2 november. Modellen med 4G ska kosta från $549 (i USA) och släpps ett par veckor senare. Ni som hade hoppats på en iPad mini för ungefär 2300 kronor verkar alltså inte få alla era förväntningar uppfyllda den här gången, den lär inte kosta mindre än 2990 kronor här.


Källa: Apple.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼