Netflix startar priskrig för svensk streaming

okt
16

Igår lanserades den hett efterlängtade streamingtjänsten Netflix i Sverige (idag även i Danmark) och utmanar Viaplay, Filmnet, Headaweb och Voddler med flera. Netflix erbjuder streaming av filmer och tv-serier till datorn, telefonen, tableten och spelkonsolen till en fast månadskostnad av 79 kronor. Alla filmer ska vara textade på svenska (för den som vill) och man kan bland annat titta på serier som Dexter, 24, How I Met Your Mother och The Walking Dead.

”…people throughout Sweden who love watching movies and TV shows can join almost 30 million of our members from over fifty countries around the world, who enjoy our service…”

Netflix till Sonyenheter

Sony meddelar idag att de kommer lansera Netflix till utvalda Internet-anslutna BRAVIA-TV, Blu-ray-spelare, hemmabiosystem och PS3-enheter som säljs i Sverige. Självklart kan även Sonys smartphones och tablets streama Netflix utbud, men att kunna nå Netflix och liknande tjänster direkt i TVn kan garanterat leda till fler kunder. Vaiplay har också inlett ett samarbete med Sony och kommer till Playstation 3.

Viaplay sänker priset

Den i Sverige kanske mest populära streamingtjänsten Viaplay väljer att utmana Netflix genom att sänka sin månadsavgift från 99 kronor till 79 kronor, samma som Netflix alltså. Om det är för att de känner sig hotade eller ej är oklart, men detta säger själva om prissänkningen:

”Vi vill inte att priset ska utgöra en tröskel för konsumenten i valet av onlinetjänst för TV och film, och därför har vi nu valt att sänka priset på vårt TV och film-paket till 79 kr.”

Snart kommer även HBO

I år ska även HBO Nordic lanseras, ännu en streamingtjänst kommer till oss alltså. När den lanseras och vilken månadskostnad tjänsten får är ännu oklart, men det verkar bli ett tufft klimat streamingtjänsterna emellan ett tag nu. Hur många kommer överleva och vilka får kasta in handsken igen?


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼