Din smartphone kan vara full av gifter

okt
14

Den pryl du alltid har med dig, ofta har i handen eller vid ena öra kan vara full av gifter. En undersökning visar nämligen att många av de populära smarta telefonerna innehåller gifter som bly, kvicksilver, brom, klor och kadmium.

Det är en amerikansk organisation vid namn Ecology center som testat 36 telefonmodeller från 10 tillverkare för att se vilka gifter de innehåller. Den allra värsta telefonen var den allra äldsta iPhone-modellen, bäst var en telefon från Motorola vid namn Motorola Citrus. Samsung var den tillverkare som fick bäst betyg, men Apple har förbättrats mest. iPhone 4S var näst bästa telefonen, iPhone 5 kom på femte plats. Samsung Galaxy S III kom på plats nummer nio.


Källor: SVT, HealthyStuff.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼