Samsung Galaxy S III mini presenterad

okt
11

Hur liten måste en telefon vara för att få kallas mini? Jag hade nog sagt att den skulle ha en skärm runt 3,5″ eller mindre, men i takt med att smartphones har skärmar runt 5″ har jag fått ompröva den åsikten. Samsung presenterar idag Galaxy S III mini, en telefon som är mindre än Galaxy S III, men ändå inte direkt liten. Den har en skärm på normala 4″ och helt okej hårdvara. Designmässigt påminner den mycket om sin populära storebror.

“The GALAXY S III introduced a new concept of smartphone that has proven hugely popular around the world. We’re now delighted to bring its revolutionary design, intuitive usability and intelligence to the GALAXY S III mini in a more compact form.”

Under skalet finns detta

Galaxy S III mini ser ut som en liten S III. Den drivs av dual-coreprocessor på 1GHz, har 1 GB RAM, 8 eller 16 GB lagring och en kamera på 5 MP. Tyvärr har skärmen bara en upplösning på 480 x 800 px, något som känns lite snålt idag. En gladare nyhet är att telefonen släpps med Android 4.1 Jelly Bean och har S Voice och många andra fina funktioner som redan nu återfinns i storebrorsan.

Samsung Galaxy S III mini ska enligt uppgift släppas i november och ska kosta runt 3500 kronor.


Källa: Samsung mobile press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼