Rykten om en iPad mini sprids

okt
2

Redan denna månad skulle vi kunna få se Apple lansera en 7″-version av iPad, en platta som ryktas heta iPad mini. Detta såklart under förutsättning att Apple ens håller på att utveckla en sådan tablet, de har själva inte sagt ett ord om det. Å andra sidan är Apple kända för att inte teasa överdrivet mycket i förväg.

Varför en iPad mini?

För att par år sedan sa Apple att de inte förstod varför man skulle vilja ha en tablet på 7″ och menade att de inte skulle släppa en sådan enhet. Men sedan kom Kindle Fire och nu även Nexus 7 med sina 7″-skärmar och tog världen med storm. Med sina låga priser har de gjort att även en mindre tablet blivit en vanlig syn bland konsumenterna, marknaden är där. Och då Apple verkar vilja krossa Android är det nog mer eller mindre nödvändigt att släppa en mindre iPad för att kunna konkurrera på alla nivåer.

Hur sannolik är iPad mini?

Detta är en fråga som är otroligt svår att svara på, men jag vill ändå säga att en iPad mini inte är allt för osannolik. Apple är inte dummare än att de anpassar sina produkter efter rådande marknad, iPhone 5 fick ju äntligen en större skärm. Men om iPad mini inte blir en prisvärd liten rackare kan Apple få svårt att nå stora succéer med en sådan. Å andra sidan verkar alla produkter som släpps med ett äpple på bli enormt poppis just nu.

Ingen ny nyhet

Rykten om en mindre iPadmodell har florerat i ganska många månader nu, men har intensifierats de senaste veckorna. Det behöver såklart inte betyda någonting alls, men ett ökat antal rykten har vid flera tidigare fall visat sig korrelera med en stundande lansering. Om du inte jobbar för Apple lär du inte få veta sanningshalten i dessa rykten förrän den dag iPad min kanske lanseras, men vi kan ju hoppas att det bara dröjer någon vecka eller två innan Apple presenterar en lite mindre och lite billigare padda.


Källa: Techradar.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼