Säkerhetshål tömmer din Samsungtelefon

sep
26

Bara genom att besöka en webbsida som inkluderat en kort rad HTML-kod kan din Samsungtelefon fabriksåterställas. Det låter som ett dåligt skämt men är ett verkligt säkerhetshål från Samsung som nu uppdagats. Detta gäller bara Samsungs telefoner då de har skrivit om en del av Androids källkod, vilket öppnat upp för denna bugg.

Det hela går till så att HTML-koden tar fram telefonens knappsats och slår in ett nummer. Android har vissa nummer som man kan slå in för att få fram information eller dolda funktioner. Man kan till exempel skriva *#*#4636#*#* och få fram information om telefonen, batteriet med mera. Men genom att istället skriva in en annan kod fabriksåterställs vissa Samsungtelefoner istället. Detta sker automatiskt och verkar inte gå att stoppa.

Samsung har meddelat att de är medvetna om problemet och jobbar på en fix för att stoppa det. Enligt dem ska Galaxy S III redan ha en sådan fix ute (eller på väg), men modeller som Galaxy S II, Galaxy Ace och Galaxy Beam ska vara sårbara för denna bugg (även andra modeller kan vara det) just nu. Det ska dock gå att undvika att få sin telefon återställd på detta sätt genom att surfa med Chrome istället för standardwebbläsaren.


Källa: Android Central.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼