Telia ångrar sig om Skypeavgift

sep
24

I april gick Telia ut med information om att de inte längre skulle tillåta IP-telefoni genom sina mobilabonnemang. Det skulle innebära att kunder som använder appar som Skype i sina smartphones för att ringa billigt via 3G inte längre skulle kunna göra detta, åtminstone så länge de inte betalar extra för det. Detta möttes av massiv kritik och många abonnenter menade att detta skulle få dem att byta operatör. Nu har Telia valt att backa i denna fråga och kommer inte blockera Skype.

Men detta innebär att Telia istället höjer priserna på sina datapaket, enligt dem själva för att ”motsvara kundernas ökade behov av datakommunikation”. Telia lanserar även ett nytt abonnemang vid namn Flex Bas. Detta tillåter inte ip-telefoni, men är något billigare. Alla övriga och befintliga abonnemang kommer dock alltså få möjlighet att ringa via Skype även i framtiden.


Källor: IDG, Telia.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼