Battlefieldserien fyller 10 år

sep
20

I september 2002 såg spelet Battlefield 1942 världens ljus för första gången. Det skapades av den svenska spelstudion Digital Illusions CE (Dice) och blev en stor succé. Battlefield 1942 var början på en spelserie som nu vuxit till en mångmiljonindustri tack vara alla expansioner och uppföljare som Dice bjudit oss på under tio års tid. Jag minns att jag spelade Battlefield 1942 (särskilt med expansionen Secret Weapons of WWII) i åtskilliga timmar, främst för att kunna flyga de olika stridsplanen som fanns att tillgå.

I somras installerade jag faktiskt spelet på min dator igen, för gamla minnens skull. Ärligt talat var det inte någon direkt vacker upplevelse, styrning och AI var i det närmaste katastrofal. Men alla barndomsminnen som återvände gjorde ändå att det var värt det. Jag hoppas att Battlefieldserien lever i många år till och gärna revolutionerar vårt FPS-spelande på samma sätt som origialspelet gjorde för tio år sedan. Stort grattis till Battelfield och Dice!


Källa: Battlefield.

Skribent: Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna recenserar all sorts elektronik. Har många fler hörlurar och högtalare hemma än vad han någonsin kan tänkas behöva.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar