HTC och Microsoft visar upp telefonerna 8X och 8S

sep
19

HTC och Microsoft samarbetar och presenterar nu ett par Windows Phone 8-telefoner. Telefonerna har fått namnet HTC 8X och HTC 8S (HTCs Androidserie One har också telefoner som heter X och S) och HTC kallar dem för Signature Windows Phones. 8X är värstingmodellen, 8S väntas bli ett något billigare alternativ. Lansering ska ska i början av november, priserna är än så länge okända.

“Pairing HTC’s beautiful new Windows Phone 8X and 8S with our brand is a big milestone for both companies […] I’m thrilled to take our longstanding partnership to the next level.”

Citatet kommer från Steve Ballmer som i vanlig ordning verkar mycket exalterad över att få visa upp de nya telefonerna. HTCs nya 8-serie verkar ha hämtat en hel del inspiration från företagets One-serie och då pratar jag inte bara om modellnamnen. När One har ”Amazing camera, authentic sound” som slogan beskrivs enheterna i 8-serien med ”Iconic Design, incredible camera, and spectacular sound”.

Designmässigt ser det ut som att HTC hämtat inspiration från Nokias Lumiaserie och 8-serien är lika färgglada som Lumia 920. Samtidigt känner jag igen HTCs One-serie, särskilt baksidan av telefonerna.

HTC 8X

Flaggskeppet 8X har en 4,3″ skärm (720p). Den ser onekligen ut ungefär som en Lumiatelefon men ska enligt HTC har mycket bättre ljud tack vare Beats Audio. Eller som de säger själva: ”Beats Audio provides authentic, studio-quality sound that delivers the spirit of the original recording”. På hårdvarusidan ser 8X ut att vara hyfsat het då Windows Phone inte verkar kräva överdrivet stark hårdvara för att ge en trevlig upplevelse.

 • Skärm: 4,3″, 1280×720 px
 • Processor: Snapdragon S4 1.5 GHz dual-core processor
 • RAM: 1 GB
 • Lagring: 16 GB
 • Kamera: 8 MP
 • Övrigt: Beats Audio, Micro SIM, Gorilla Glass, NFC, Inte 4G

HTC 8S

HTC 8S har inte lika kraftfull hårdvara och är något mindre i storlek. Den har en tvådelad design där bottendelen med knapparna har en annan färg än resterande skal. Om man gillar starka färger kan 8S säkert vara spännande, det är inte direkt en diskret telefon. Hårdvarumässigt är den däremot inte överdrivet uppseendeväckande, 8S känns mer som en telefon i mellansegmentet.

 • Skärm: 4″, 800×480 px
 • Processor: Snapdragon S4 1 GHz dual-core
 • RAM: 512 MB
 • Lagring: 4 GB, plats för micro SD
 • Kamera: 5 MP
 • Övrigt: Beats Audio, Micro SIM, Gorilla Glass, Inte 4G

Sist bjuder vi på en epilepsifilm som HTC hoppas kunna beskriva 8X och 8S.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se