Expert ansöker om konkurs

sep
18

Idag valde den svenska elektronikkedjan Expert att ansöka om konkurs. Det innebär att företagets huvudkontor och 73 egenägda butiker stängs ner och 817 medarbetare sägs upp. Anledningen till konkursen sägs vara vikande försäljning, för små marginaler och den hårda konkurrensen. OnOff gick samma öde till mötes för ett år sedan, vilket ledde till att Expert tog över ett flertal av kedjans butiker, men denna strategi verkar alltså inte ha gått hem.

”Expert har de senaste åren vidtagit en rad åtgärder för att skapa lönsamhet i Sverige […] Men den hårda konkurrensen och låga marginaler i kombination med en mycket svag marknad har gjort att förlusterna fortsatt.”

Bytesrätten försvinner, presentkort slutar gälla

De kunder som köpt en vara från Expert kommer nu få ta eventuella reklamationsärenden med tillverkaren eller konkursförvaltaren, bytesrätt och öppet köp slutar gälla. Outnyttjade presentkort kommer heller inte kunna utnyttjas under de utförsäljningsdagar som Expertbutikerna nu ska genomföra.

Den som beställt en vara från internet eller en butik och betalat den i förskott riskerar att bli utan varan. Förhoppningsvis kommer alla dessa problem lösa sig så smidigt som möjligt.

Inte alla Expertbutiker läggs ner

Expert har förutom sina 73 egenägda butiker 63 butiker som drivs som franschise. Dessa butiker omfattas inte av konkursen men kommer påverkas på flera sätt av den. Exakt hur är i dagsläget inte känt.


Källa: Expert.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼