Några nyheter i iOS 6

sep
14

Gårdagens presskonferens bjöd såklart inte bara på iPhone 5, Apple visade även upp nya iPodenheter och den senaste versionen av iOS som har versionsnummer 6. Denna version har en hel del trevliga och intressanta nyheter att bjuda på, tyvärr blir vi i Sverige (i vanlig ordning) utan en del av dem. En del nya funktioner kommer heller inte finnas på äldre modeller av iPhone eller iPad.

Siri är smartare och mer kompetent

Den stora nyheten i iOS 5 var troligtvis Siri. Hon har fått ett antal nya funktioner i iOS 6 och kan till exempel svara på frågor som ”Var finns närmsta bensinstation” genom att visa en karta med resultat i närheten. Siri kan även berätta om aktuella filmer, sport och liknande. Men hon förstår inte svenska ännu och inga av de nya funktionerna är tillgängliga i Sverige.

Förbättrade kartor

Apples karttjänst Maps har fått många fina funktioner. Nu kan man få navigering med röstdirektiv, högupplösta satellitkartor med byggnader i 3D och trafikrapporter. I Sverige kommer vi dock inte kunna se 3D-byggnader, de finns endast tillgängliga i USA.

Andra nyheter

Facetime fungerar nu äntligen även över 3G/4G och inte bara Wifi. Apple har även lagt till en funktion som gör det möjligt att fota panoramabilder. Facebook har nu integrerats rejält i iOS och de är enkelt att dela bilder, tankar och annat med alla din onlinevänner. När någon ringer och du inte vill svara på samtalet kan du välja att istället svara med ett sms eller att få en påminnelse om att svara lite senare.


Källa: Apple.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼