Wii U släpps den 30 november i Sverige

sep
13

Tidigare i eftermiddag höll Nintendo en livesänd presskonferens gällande deras kommande konsol Wii U. Under presskonferensen utannonserade man att konsolen släpps i Europa om två månader, rättare sagt den 30 november. Amerikanerna får den lite tidigare (den 18 november) medans Nintendos hemmaplan, Japan, får vänta till den 8 december.

Paket och pris

Wii U kommer att gå att köpa i två olika paket i butik, ett där konsolen är vit och ett där den är svart. Gemensamt för båda paketen är att det medföljer en HDMI-kabel och ett exemplar av Wii U:s skärmförsedda handkontroll Wii U Gamepad. Paketet med den vita konsolen är standardpaketet med en hårddisk på blygsamma 8GB och inga medföljande spel. Det andra så kallade ”premiumpaketet” skeppas med en 32GB hårddisk och ett ställ för Wii U-konsolen och handkontrollen. Dessutom ingår spelet Nintendoland i detta paket.

Något specifikt pris för den europeiska marknaden gick Nintendo inte ut med. I USA kommer dock standardpaketet att ligga på 299 dollar och premiumpaketet på 349 dollar. Detta borde i den bästa av världar innebära runt 3000 respektive 3500 kronor för oss här i Sverige. Vi får hålla koll på våra svenska återförsäljare de närmaste dagarna för att få detta uträttat.

Spelen

Nintendo bekräftade att alla gamla Wii-spel kommer att fungera på Wii U. Detta gäller även de digitala köpen man tidigare gjort. Någon Wii Sensor eller några Wii Remotes ingår dock inte så det får man glatt köpa till om man inte har en Wii sedan tidigare.

Man gick även igenom vilka spel som vi kommer att få se i butikshyllorna när konsolen väl släpps. Förutom tidigare nämnda Nintendoland består startuppställningen av New Super Mario Bros U, Rayman Legends, FIFA 13, ZombiU, Darksiders 2 och Mass Effect 3. Ett utbud som kanske inte är direkt överväldigande men förhoppningsvis räcker det gott till att börja med.

Innan sista mars nästa år ska utbudet ha utökats med bland annat Epic Mickey 2, Ninja Gaiden 3, Assassin’s Creed 3 och Sonic & Sega All Stars Racing Transformed. Nintendo överraskade även med två hittills outannonserade titlar i Monster Hunter 3 Ultimate och Bayonetta 2, varav det sistnämnda utvecklas exklusivt till Wii U.


Källa: Nintendo.co.uk

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼