Sony visar upp nya surfplattan Xperia Tablet S

aug
29

En av mina favoritplattor föra året var Sony tablet S som vi recenserade i november. Nu har Sony visat upp nästa version av plattan som har fått namnet Xperia Tablet S. Designen som man antingen älskar eller hatar verkar till stor del vara kvar, men både hård- och mjukvara har självklart fått sig en rejäl upphottning för att Xperia Tablet S inte ska se sig omsprungen av sin konkurrenter. Dessutom är den faktiskt vattentålig.

”Tack vare sitt stänkskydd är Xperia Tablet S konstruerad för användning i hemmet och utomhus. Användaren kan nu exempelvis läsa recept i köket med våta händer utan att oroa sig för att skada sin surfplatta.”

Nya Tablet S visas idag upp på IFA-mässan i Berlin tillsammans med en massa andra produkter. Den har en Tegra 3-processor (fyrkärnig), kör Android 4.0 Ice Cream Sandwich (en uppgradering på Jelly Bean är på väg) och har 16 eller 64 GB lagringsutrymme. Vidare har plattan fått SD-kortplats, IR-sändare, en skärmupplösning på 1280×800 px samt upp till 12 timmars batteritid. Sony kommer släppa modeller med och utan 3G.

Xperia Tablet S kommer (beroende på modell) kosta mellan 3800 kronor och 6800 kronor när den lanseras i Sverige i september. Det låter faktiskt riktigt smaskigt!


Källor: Sony Press, Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼