Motorola vill se amerikanskt säljstopp för iPhone

aug
20

Google är sedan en tid tillbaka ägare av Motorola Mobility och dess patentportfölj. Nu har företaget lämnat in ett klagomål mot Apple till ITC, USAs internationella handelskammare, då de menar att vissa versioner av iPhone, iPad och iPod bryter mot Motorolas patent. Patenten ska enligt IDG röra tekniker kring e-postnotiser, platsbaserade påminnelser och mediaspelare.

Enligt ett uttalande vill Motorola helst se en patentuppgörelse mellan de två företagen, något Apple inte ska ha accepterat. Av den anledningen vill Motorola nu se att Apples produkter som sägs inkräkta på patenten får säljstopp i USA, något Samsung tidigare råkat ut för i flera länder.

Även om jag spontant känner lite ”rätt åt er Apple” vore det säkerligen inte så positivt om detta säljstopp gick igenom. Att man kan ta patent på så basala mjukvarufunktioner gör att utvecklingen hämmas och att företag hamnar i den ena striden efter den andra. Detta kostar en massa pengar och gör att kraft som annars kunde ha lagts på utveckling och PR nu slösas på beteenden som annars hör hemma i en sandlåda på en förskola.


Källa: IDG.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼