Galaxy Note 10.1 till Sverige nästa vecka

aug
16

Nu är det bara några dagar kvar innan Samsung släpper en ny Androidtablet. Denna gång är det dock inte en Galaxy Tab som utan en Galaxy Note. Note är sedan tidigare namnet på Samsungs gigantiska smartphone (med en 5,3″ skärm) som även kommer med Samsungs touchscreenpenna S Pen. När Galaxy Note nu blir tablet är S Pen med även här, men plattan är inte ovanligt stor utan får en skärm på 10,1″.

Jag fick chansen att testa en tidigare version av Galaxy Note 10.1 under Mobile World Congress i februari och imponerades då över pennan och de möjligheter den medförde. Det är också något Samsung nu använder som USP (unique selling point) för Galaxy Note. Man ska kunna skriva, rita och jobba bättre och mer effektivt med hjälp av S Pen.

Galaxy Note ska även vara gjord för en helt ny typ av multitasking. Samsung har jobbat på att göra en tablet där appar kan samsas genom att dela skärmyta. På datorn sitter jag ofta med webbläsarfönstret på halva skärmytan och Photoshop eller något annat program på andra halvan. Detta kan man alltså också göra i Galaxy Note.

Pris och specifikationer

Samsung Galaxy Note 10.1 kommer till Sverige nästa vecka och har ett rekommenderat pris på 6000 kronor.

Skärm: 10,1″ LCD-skärm (1280×800)
Processor: 1,4 GHz Quad core
RAM: 2 GB
Inbyggd lagring: 16 GB
Minneskort: Ja, upp til 64 GB
Androidversion: 4.0 Ice Cream Sandwich (med Samsungs skal Touchwhiz)
Övrigt: Dubbla kameror, Wifi 802.11 b/g/n, 7000 mAh-batteri


Källa: Samsung press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼