Dags att säga hej då till Hotmail

aug
2

En epok går mot graven, Microsoft är på väg att avveckla den nu klassiska tjänsten Hotmail. Ända sedan 1996 har mejlsugna personer kunna registrera en hotmailadress och skicka e-post från vilken internetanslutning som helst. Inledningsvis hade varje användare 2 MB utrymme för sin inkorg, något som under åren utökats rejält. Microsoft förvärvade tjänsten 1997 och driver den fortfarande.

Säg hej till Outlook istället

Sedan slutet av 2005 har tjänsten kallats Windows Live Hotmail och varit en del av Microsofts Liveserie. Men nu är det snart dags att lämna Hotmail bakom sig och istället börja säga Outlook, Microsoft kommer nämligen snart byta namn på tjänsten till just Outlook.

”Vi tyckte att det var dags att flytta fram gränserna för e-post. Vi har skapat en ny e-posttjänst för en modern användarupplevelse”

Din Hotmailadress försvinner inte

Oroliga Hotmailanvändare behöver dock inte se sitt Hotmailkonto stängas ner eller bli av med sin e-postadress. Tjänsten kommer fungera precis som förut, även om inloggningssidan kommer vara http://outlook.com. Nya användare kommer dock ha en @outlook.com-adress när de registrerar sig på sidan.


Källa: SvD.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼