SellAring stör samtal med reklam

aug
1

Idag stötte jag på ett amerikanskt företag som tagit annonsering på Androidplattformen till en helt ny, störande nivå. Det kallas SellAring och spelar upp ett kort reklammeddelande när man ringer upp någon innan personen hunnit svara. Och inte nog med det, efter samtalet får du mer reklam och om du avinstallerar appen som orsakade reklamen är SellAring ändå kvar.

http://youtu.be/BtuE4iftWfM

Google verkar stoppa Airpushannonser

En klart mer positiv nyhet är att Google tröttnat på apputvecklare som använder Airpush eller liknande tjänster. Airpush är en annonseringstjänst där annonser placeras i notifikationsfältet och ofta är väldigt lika de systemaviseringar som brukar visas där. Allt för att lura användare att trycka på dem. Men i ett mejl som idag skickats ut till registrerade utvecklare på Google play meddelas att nya reglar nu träder i kraft som bland annat förbjuder annonser att

”simulate or impersonate system notifications or warnings”

Det återstår att se vad detta kommer leda till, men förhoppningsvis kommer störande annonser snart vara ett minne blott på Androidplattformen.


Källor: SellAring, Android Police.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼