En tredjedel av alla sålda smartphones är Samsungs

jul
27

Grattis Samsung, närapå en tredjedel av alla sålda smartphones i världen under årets andra kvartal är tillverkade av er. Gissningsvis är det till stor del tack vare Galaxy S III som redan sålts i över 10 miljoner exemplar. Samtidigt som Samsung ökat sina marknadsandelar går det sämre för Apple och Nokia som tappar procentenheter.

Chart: Worldwide Smartphone Vendors Market Share, 2Q 2012Description: IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker provides smart phone and feature phone market data in 54 countries by vendor, device type, air interface, operating systems and platforms, and generation. Over 20 additional technical segmentations are provided. The data is provided four times a year and includes historical and forecast trend analysis. For more information, or to subscribe to the research, please contact Kathy Nagamine at 1-650-350-6423 or knagamine@idc.com.Further detail about this tracker can be found at:http://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=37Tags: Author: IDCcharts powered by iCharts

Trots att Apple tappat från 23% till 17% är det fortfarande den näst största tillverkaren. Därefter kommer faktiskt Nokia med 6,6%, HTC med 5,7% och ZTE med 5,2% av marknaden. Resterande 33% delas av mindre tillverare.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼