XBMC beta till Android inom några veckor

jul
14

Säger man XBMC är det nog många som blir glada, det är nämligen en mycket uppskattad open sourcemediaspelare som i dagsläget finns till Xbox, Linux, Windows och OS X. Inom några veckor väntas en första betaversion av XBMC till Android hitta ut, något jag tror är mycket efterlängtat. Att köra det på en tablet låter som en dröm, att koppla plattan (eller telefonen) till TVn och köra appen på stor skärm låter ännu bättre. Personerna bakom XBMC lovar att det inte är någon bantad version som kommer till Android:

”The feature-set on Android is the same that you have come to expect from XBMC, no different from its cousin on the desktop.”

Teamet bjuder även på en teaser som är sådär irriterande skakig, suddig och lågupplöst som den ska vara:

Även om en första betaversion kommer inom ett par veckor menar skaparna att de än så länge bara skrapat på ytan. Ännu återstår mycket jobb innan all tänkbar hård- och mjukvara kan stödjas och åstadkomma njutbara resultat. De kommer inte att publicera appen i Google Play Store innan de själva är tillräckligt nöjda, något som sannolikt är ett smart drag. En halvfärdig app får ofta låga betyg av användare, vilket senare kan avskräcka nya användare från att ladda ner den.


Källa: XMBC blogg, tipstack till Joel.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼