Rovios nya fysikspel Amazing Alex släpps imorgon

jul
11

Snart kommer Rovio kanske inte längre bara vara kända för sitt fågelspel Angry Birds. Imorgon släpps nämligen deras nya spel Amazing Alex till iOS och Android. Amazing Alex är precis som Angry Bird ett fysikspel, men det handlar inte om att skjuta djur på andra djur. Enligt vad vi kan se från launchtrailen till Amazing Alex rör det sig om ett pusselspel där man ska få olika föremål att agera med varandra för att klara av olika mål.

Jag är nog inte den enda som kommer att tänka på det klassiska spelet The Incredible Machine som gick ut på att placera ut olika föremål för att starta en knapp, leda en mus till ost eller liknande. Rovio har gissningsvis inspirerats rejält av den spelserien, men de var å andra sidan inte först med sin Angry Birdsserie heller.

Amazing Alex släpps som sagt till Android och iOS den 12 juli. Vad spelet kommer att kosta vet vi inte ännu.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼