Jelly Bean ska döda Androids lagg

jun
29

Även om jag inte har upplevt att Androidplattformen laggar överdrivet (på enheter med bra hårdvara i alla fall) är det något många användare stör sig på. Och det är ingen hemlighet att både iOS och Windows Phone är mjukare än Android, något Google nu hoppas förändra i och med Android 4.1 Jelly Bean och dess Project Butter.

60 fps, vsync, trippelbuffring och touchförutseende

Project Butter är en samling nyheter och förbättringar i Android källkod som bland annat innebär att operativsystemet nu kör 60 fps när hårdvaran orkar det, har utökad buffring, förbättrad touchinput och en funktion som gör att mjukvaran gissar var du ska trycka härnäst på skärmen. Jag vet inte alls hur det går till eller exakt vad det innebär, men det ska alltså resultera i en betydligt mjukare upplevelse och finare animationer.

”With buttery graphics and silky transitions. We put Android under a microscope, making everything feel fast, fluid, and smooth. Moving between home screens and switching between apps is effortless, like turning pages in a book. ”

Google jämför i videon ovan några animationer i Ice Cream Sandwich med Jelly Bean för att demonstrera skillnaden. Det laggar något enormt i videon eftersom det är filmat i slow motion, men Jelly Bean verkar trots allt vara betydligt rappare än föregångaren. Det gillas!


Källor: Android, Swedroid.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼