Fox lanserar ”En film, alla format”

jun
28

Sponsrat inlägg:

Om du, precis som jag, brukar köpa hem Blu-rayfilmer från England eller USA har du säkert stött på något som kallas för Triple Play, där man även får med filmen på DVD och en digital version som komplement till Blu-rayskivan. Problemet för oss som bor i Sverige har varit att de digitala versionerna endast är tillgängliga för nedladdning i det land som filmen inhandlades.

Detta har dock svenska Fox tänkt råda bot på i och med lanseringen av konceptet En film, alla format. Konceptets namn speglar i stort sett vad du får: filmen på Blu-ray, DVD och digital version. Den bästa nyheten med den här lanseringen är att man utökat den digitala versionen till att innefatta ett brett stöd av digitala format såsom iTunes, Android och Windows Media.

Processen för att hämta hem det föredragna formatet av filmen har gjorts föredömligt enkel. I filmens fodral återfinns en kod som används för att få tillgång till filmen. Koden skrivs sedan in på foxdigitalcopy.com/se/go och därefter väljer man vilket format som man vill ladda ner filmen i. Om filmen ska läggas in på en Android-baserad telefon eller surfplatta kan man till och med skippa att gå in på hemsidan helt och hållet och istället hämta Fox’s app Plays Everywhere på Google Play och skriva in koden där istället. Vips så finns filmen i telefonen med svensk text och allt.

Idén med En film, alla format är verkligen bra och genomförandet är både smidigt och välfungerande. Jag har dock personligen aldrig riktigt fått användning av de utökade uppspelningsmöjligheterna som utgåvor med liknande möjligheter erbjudit. Men visst ger det en känsla av mervärde och vid ett framtida inköp av en surfplatta så kan nog även de digitala versionerna av mina filmer komma till användning.

Från och med nu går det att hitta filmer som ingår i En film, alla format i butikerna, däribland actionkomedin This Means War och nylanseringen av de första tre Ice Age-filmerna.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼