Imorgon får vi (kanske) se Googles tablet Nexus 7

jun
26

Allt tyder på att vi imorgon kommer få se Google presentera sin Androidtablet Nexus 7 under keynoten för deras utvecklarkonferens Google I/O. En bild på vad som sägs vara deras tablet har läckt ut och det listas även vilka specifikationer och pris den har. Tableten sägs vara utvecklad av Asus och ha en 7″ stor skärm, vilket är anledningen till att den heter ju Nexus 7.

  • 7-tums IPS-skärm med 1280×800 pixlars upplösning
  • Android 4.1 Jelly Bean
  • 1,3GHz Nvidia Tegra 3 quad-core
  • 1GB RAM
  • 8GB/16GB inbyggt lagringsminne
  • NFC
  • 1,2MP-kamera på framsidan
  • 9 timmars batteritid

Tableten ska komma i två versioner, en med 8 GB lagring och en med 16 GB. Priset för den med mindre mängd väntas vara 199 dollar, den med dubbel lagring ska kosta 249 dollar. Som ni ser ska den komma med Android 4.1 Jelly Bean och Google har nu i princip bekräftat att nästa Androidversion heter just så. Kolla bara på den här bilden som togs utanför deras huvudkontor för några timmar sedan:

Android 4.1 Jelly Bean presenteras

Under samma keynote väntas Google även officiellt presentera Android 4.1. Att versionen kallas just Jelly Bean har varit beryktat länge och Google bjöd faktiskt på sådana i sin Androidmonter under MWC. Att Jelly Bean får versionsnummer 4.1 istället för 5.0 som många tidigare trott tyder på att den inte kommer bjuda på några revolutionerande nyheter. Gissningsvis blir det ungefär som när Android 2.3 Gingerbread ersatte 2.2 FroYo, en fin uppdatering, men inte alls lika massiv som ICS.

Googles keynote under I/O 2012 drar igång runt 19 svensk tid imorgon. Vi kommer självklart hålla er uppdaterade om vad som faktiskt visas upp då.


Källor: Gizmodo, Swedroid, Google Developers.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼