Fler iPhone 5-rykten

jun
26

Teknikvärlden älskar rykten. Gäller det dessutom en Appleprodukt finns det fler rykten är hårstrån på en orangutang. Eftersom att iPhone 5 (eller the new iPhone?) är så oerhört efterlängtad, till stor del på grund av att iPhone 4S inte kändes särskilt het ens när den släpptes, finns det en väldig mängd rykten om den telefonen. Det är inte möjligt att ta upp alla dessa, men här har du några av dem som känns mest trovärdiga.

iPhone 5 får större skärm

Vi har sagt det förut. iPhone 5 väntas få en större skärm, sannolikt cirka 4″. Nya rykten säger att den får en skärm på 4,08″ (väldigt exakt) och nu i en 16:9-modell. Perfekt när man kollar på film, kanske lite mindre perfekt vid surf. Skärmen ska ha en upplösning på 1136 x 640 px vilket ger en pixeltäthet om 320 pixlar per tum.

Om ryktena om skärmen stämmer skulle det innebära att många befintliga appar kommer ha fel dimensioner då de är anpassade för den äldre 4:3-skärmen. Det ska Apple ha löst genom att centrera apparna och låta de bitar som blir över vara svarta. Inte särskilt snyggt, men kanske snyggaste lösningen som inte innebär en massa jobb för alla utvecklare.

Äntligen NFC-stöd

iPhone 5 väntas få stöd för NFC, en teknik som möjliggör för trådlösa transaktioner genom att två enheter hålls nära varandra. NFC kan till exempel användas vid mobilbetalning eller filöverföring. Android har redan stöd för detta och Windows Phone får det i version 8. Om dessutom iPhone får stöd för tekniken lär användningsområdena bara bli fler och fler.

iPhones dockkontakt blir mindre

Några rykten säger även att iPhones dockkontakt blir mindre i version 5. Den går från att ha 30 kontakter till att bara ha 19. Detta skulle innebära att samtliga tillbehör nu blir oanvändbara då kontakten in längre passar. Förhoppningsvis kommer Apple eller någon tredjepartstillverkare med en adapter, men det kommer ställa till med problem. Ni som hade hoppats att Apple skulle byta till en micro-USB-kontakt får fortsätta hoppas, det verkar inte som Apple vill följa den standarden ännu.


Källa: Gottabemobile.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼