Fredagshumor: Dåligt designade webbsidor

jun
22

Det finns allt för gott om webbsidor som får dig att gapa, slita dit hår, skrika åt skärmen och lova dig själv att aldrig mer besöka, om så ditt liv hängde på det. Det är någonting med internet som får vissa webbutvecklare att ta inte bara ett utan hundra snedsteg under utvecklingen av sidan. Här har du ett par exempel på sådana sidor. Men besök dem på egen risk, blödande ögon och öron tar vi inget ansvar för!

City Optix

100% gjord i flash, en lång introfilm som inte går att hoppa över, obefintlig navigation, bakgrundmusik och annat livsdödande. Bland det jobbigaste jag någonsin sett i webbväg.
http://cityoptix.com/

Cheval Liberté

Oavsett hur mycket du gillar hästar är det inte okej att designa en sida med den där lila textnyansen, lägga till clipartbilder eller att ha olika teckensnitt och bakgrund på olika sidor. Inte okej.
http://www.chevalliberte.se/

Bengts bilmaskiner

Det här känns som ett klassiskt exempel på ”någon som känner en kompis vars son kan göra en hemsida” där beställaren sedan sköter alla uppdateringar och då inte drar sig för att leka med teckensnitt och färger. Därtill en oerhört charmig bild på vad jag gissar är Bengt och hans bilmaskin.
http://www.bengtsbilmaskiner.se/

Långshyttan

Här samsas animerade gif-bilder med färger som annars bara hör hemma i regnbågen. Det är många intryck, men jag letar bara efter avstängningsknappen.
http://www.langshyttan.nu/


Trevlig midsommar!

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼