Androids utvecklingssida fräschas upp

jun
21

Alla som håller på med apputveckling för Androidplattformen har säkert både och och två gånger besökt Android Developers, Googles Androiddokumentation. Men sidan har inte direkt varit känd för att ha en snygg design eller varit särskilt lättnavigerad för nya besökare. Men nu är allt glömt och förlåtet, sidan har fått sig en rejäl dos smink och ser nu redigt snygg ut. Att den dessutom andas Android 4.0 är ju helt klart något som gör sidan till ännu sötare ögongodis.

I samband med att den nya designen lanseras har Google också valt att lyfta fram appdesignen mycket mer tydligt. Det är ju inte någon hemlighet att Androidapparna i regel är bra mycket fulare än de till iOS och Windows Phone. Trots att Google tidigare lanserat en sida men en mängd bra designtips har många utvecklare inte lyssnat eller sett dem, vilket fått till följd att en så stor app som Dropbox kan se såhär tråkig och ful ut på en tablet:

Men nu är det alltså betydligt enklare att hitta både utvecklingsdokumentation och designtips för Android, allt förpackat i ett väldigt stilrent och snyggt skal. Håll tummarna att utvecklarna lär sig designa lite bättre nu också.


Källa: Androidcentral.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼