Public Folders försvinner från Dropbox

jun
18

Den gissningsvis största molnlagringstjänsten Dropbox har meddelat att de snart kommer plocka bort den mycket användbara och populära funktionen Public Folders för nya konton. Det är en funktion som låter användare dela filer även med personer som inte använder Dropbox. Om man laddar upp en bild i den mappen kan den sedan bäddas in på en webbsida eller forum. Istället ska denna funktion ersättas med vad Dropbox kallar Shareable Links som har en liknande, men inte identisk funktion.

Public Folders vs Shareable Links

Skillnaden mellan Dropbox nuvarande och kommande funktion är att Public Folders i princip fungerar som ett serverutrymme som möjliggör för enkel delning av alla möjliga filer. Filerna kan som sagt bäddas in i externa sidor. Shareable Links fungerar istället så att en person som ska ladda ner en fil från ditt konto får en länk till en nedladdningssida på Dropbox och kan där välja att ladda ner eller titta på filen. Skillnaden blir därmed att man inte kan bädda in filerna på externa sidor.

Kan vara på grund av MegaUpload

Dropbox har inte officiellt gått ut med information om varför de ersätter sin populära funktion, men rykten säger att de är rädda att blir nerstängda om det framkommer att Public Folders används för illegal fildelning, något som sannolikt skulle minska med deras kommande Shareable Links. Tidigare i år stängdes Megaupload ner av amerikanska myndigheter på grund av det stora antal upphovsrättsskyddade filer som spreds där.

Gäller bara nya konton

Public Folders kommer ersättas från den första augusti, men det gäller som sagt bara nya konton. Du som har ett konto eller registrerar ett senast den 31 juli kommer alltså att få behålla Public Foldersfunktionen.


Källa: The Next Web.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼