Nokia säger upp 10 000 anställda

jun
14

Finlands stolthet som ligger bakom allas vår barndomstelefon 3310 verkar ha det rejält kämpigt just nu. Nokia meddelar att upp mot 10 000 tjänster ska bort och hela deras fabrik i Salo läggs ner. Tråkiga nyheter för alla berörda och detta besked har även fått företagets aktie att backa rejält under förmiddagen.

De 10 000 tjänsterna ska bort fram till slutet av 2013, det är oklart exakt vilka typer av tjänster som berörs men tre högt uppsatta direktörer väljer att lämna sina poster i samband med detta dystra besked. Samtidigt meddelar dock Nokia att de köpt in sig i ett svenskt företag.

Nokia köper in sig i Scalado

I ett pressmeddelande från Scalado berättas att Nokia köper in sig i det Lundbaserade företaget som gör bildbehandlingsmjukvara till mobiler, främst Android. Detta ska förhoppningsvis leda till att Nokias telefoner i framtiden kommer bli bättre på just bildbehandling.

“This is a great opportunity for many of our people to show their leadership in imaging and to continue to build its future.”

Scalado säger att köpet inte kommer innebära att deras verksamhet lämnar Lund, ej heller att Scalado AB upphör att existera som företag.


Källor: SvD, Scalado.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼