Xperia miro och Xperia tipo, nya Sonylurar

jun
13

Idag visar Sony Mobile upp två nya Androidsmartphones i sin Xperiaserie. Den här gången rör det sig inte om några toppsegmentslurar, snarare för mellan- eller budgetsegmentet. Den större modellen heter Xperia miro och kallas av Sony för ”the fun social smartphone”. Den mindre telefonen kallas Xperia tipo och är en budgetmodell med slagorden ”the affordable and easy to use smartphone”.

Xperia miro

Xperia miro har en enkelkärnig Qualcomm-processor på 800 MHz, 3,5″ stor skärm (320 x 480 px), Android 4.0, en 5 MP-kamera och bra batteritid. Det är ungefär vad som avslöjas om modellen i dagsläget. Den riktar in sig till förstagångsköpare av en smartphone.

”…offers a simple and easy to use smartphone experience targeting consumers who may be purchasing their first smartphone.”

Xperia tipo

Xperia tipo är ännu mindre än miro. Skärmen är bara 3,2″ stor (320 x 480 px), den verkar dock drivas av samma 600 MHz-processor från Qualcomm. Vidare har miro Ice Cream Sandwich, en 3,2 MP-kamera och 512 MB RAM. Det som gör den lite spännande är att Sony sagt att de kommer släppa två versionen av Xperia tipo, en av dem kommer ha plats för dubbla SIM-kort. Perfekt om man har ett jobbnummer och ett för privata samtal men inte vill ha mer än en telefon.

Xperia miro och tipo väntas lanseras globalt under årets tredje kvartal. Priser för modellerna väntar vi fortfarande på.


Källa: Sony Mobile Press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼