Rykten om Apples WWDC 2012 Keynote ikväll

jun
11

Alla Appledyrkare därute lär sitta bänkade framför datorn för WWDC 2012 som går av stapeln ikväll 19.00 svensk tid. I vanlig ordning florerar både ett och tre rykten om vad som kan komma att presenteras under detta efterlängtade event. Vi har jagat rätt på ett par av dem och försöker sia om de kan komma att bli sanning eller ej.

Apple kommer presentera iOS 6


Att Apple kommer presentera nästa version av iOS ikväll och att det kommer vara version sex är mer eller mindre givet. Detta blir än mer säkert nu efter att ett antal bilder föreställande skyltar med iOS 6 skrivet på dem börjat dyka upp. Exakt vad version sex kommer bjuda på vet vi däremot inte.

iPad 1 kommer inte få iOS 6

Ett annat rykte är att den första iPadversionen inte kommer få någon uppdatering till iOS 6, något som man bland annat funnit bevis på i dokumentationen för iOS 6 beta för utvecklare. Däremot har den äldre iPhonemodellen 3GS stöd för iOS 6 där (men alltså inte iPhone 3G).

iPhone 5 presenteras

Många väntar nog ivrigt på nästa iPhonemodell, men den kommer gissningsvis inte presenteras ikväll. Det sprids många rykten om ökad skärmstorlek, ny design och annat spännande, men telefonen kommer nog inte bli officiell riktigt ännu. Och vi gissar att den från och med nästa modell bara kommer kallas för (the new) iPhone, precis som iPad.

Apple lanserar en ny iPad

Vi kan redan nu säga att det inte kommer bli någon ny iPad ikväll, den senaste modellen är bara tre månader gammal och Apple brukar lansera dem i början av året. Är ni inte nöjda med the new iPad får ni alltså vänta ganska länge på nästa version.

OS X Mountain Lion får släppdatum

Detta är nästan givet, Apple kanske inte släpper denna version av operativsystemet ikväll, men de kommer garanterat presentera det rejält och vi kommer få ett releasedatum för OS X Mountain Lion.

19.00 svensk tid är det alltså dags för Apple att dra igång WWDC 2012 och de har en rejäl hype att leva upp till. Om de klarar det eller ej beror såklart på vilka förväntningar man har, men jag tror inte att vi behöver bli besvikna.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼