Friskt refererande till TV-spel i Disneys nya film

jun
7

I Disneys kommande animerade film så har man valt att omfamna något så oväntat (men underbart) som arkadspelens värld. Filmen heter Wreck-It Ralph och syftar på huvudpersonen Ralph som tröttnat på att vara den onde som alltid besegras i slutet av spelomgången. Efter 30 år som den onda bestämmer sig Ralph för att det får vara nog och han ger sig ut på en resa genom TV-spelsgenerationerna för att bevisa att han också kan vara en hjälte.

Filmen är fylld med härliga referenser till spelens värld och bara i trailern kan du se ett möte mellan klassiska spelondingar som Bowser, Robotnick, M Bison och Zangief. Detta tillsammans med en respektfullt återgiven 8-bitarsdesign på sina håll gör att jag redan är såld.

Bland skådespelarna som lånat ut sina röster till filmens karaktärer finner vi John C. Reilly (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby), Sarah Silverman (The Sarah Silverman Program) och Jack McBrayer (30 Rock). Regisserar gör Rich Moore som tidigare varit inblandad i Futurama och Simpsons.

Wreck-it-Ralph (svensk titel Röjar-Ralf) har premiär den 8 februari nästa år.


Källa: DisneyExaminer på Youtube

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼