Microsoft släpper on{X} till Android

jun
6

I ett oväntat drag släpper Microsoft ett automatiseringsverktyg vid namn on{X} till Googles mobilplattform Android, istället för Windows Phone. on{X} är dels en app, men även en webbtjänst. Efter att du installerat appen i din Androidlur kan du logga in på webbsidan och skriva så kallade automatiseringsrecept för telefonen. Du kan till exempel göra så att den alltid skickar ett sms till en viss kontakt när du går hem från jobbet eller startar musikspelaren när du är ute och springer.

Du behöver inte kunna koda för att skapa funktioner i on{X}, allt sköts via ett enkelt gränssnitt enligt principen “om X så Y”. Samtidigt är den Javascriptkod som skapas publik och går att modifiera som du vill, det går även att dela den med andra. Vidare har Microsoft lanserat ett API med en massa information om vilka funktioner som kan användas och hur. Det verkar vara ett mycket spännande projekt och jag blir väldigt förvånad om det inte blir en del av en kommande version av Windows Phone.


Källa: The Verge.

Skribent: Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna recenserar all sorts elektronik. Har många fler hörlurar och högtalare hemma än vad han någonsin kan tänkas behöva.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Relaterade artiklar

Rekommenderad läsning