E3: Ubisoft presenterar Watch Dogs

jun
5

Som en blixt från en klar himmel dök det upp en ny spelserie under Ubisofts presskonferens på E3. Eidos Montreal som tidigare har utvecklat Deus Ex: Human Revolution är nu tillbaka med ett nytt IP vid namn Watch Dogs. Spelutvecklarna verkar ha en viss förkärlek för cyberpunk och mörka framtidsskildringar för nu är det återigen dags att hacka sig igenom Chicagos gator iförd en fladdrande rock.

Det är nästan omöjligt att inte dra paralleller med spel som GTA och Deus Ex: Human Revolution när man ser den här trailern, men till skillnad från Deus Ex ser det här ut att utspela sig i en nära framtid. Ett hopkok av många goda idéer komplett med en atmosfär som påminner mig om klassiska spel som Syndicate och stilbildande filmer som Bladerunner. Not too shabby…

http://www.youtube.com/watch?v=3l2K8ttPdJA

Just ja, nämnde jag att det är oförskämt snyggt? Att vi bjuds på in game-grafik av den här kalibern är mycket imponerande. Notera även QR-koden som leder till dotconnexion.com, något som indikerar att det här är början på en viral marknadsföringskampanj. Nog för att vi hört spelkaraktärer med hesa röster förr, men jag tror att Watch Dogs har potential att utvecklas till något originellt. Hypen är igång!


Av

Musikproducerande herre från Örebro. Går loss på allt från psykedelisk electronica till idogt rollspelsharvande.

Kontakt: albin.strom@hypeline.se