E3: Det här gömmer sig under huven på Wii U

jun
5

Nintendo har nu gått ut med vad som gömmer sig under huven på sin kommande konsol Wii U. Kalaset drivs av en flerkärnig IBM Power-processor med grafik från en AMD Radeon-baserad GPU som ska klara av full HD 1080p. Någon Blu-ray är det inte tal om som lagringsmedia utan istället är det samma skivor som användes till Wii som gäller. Konsolen har inbyggt stöd för trådlöst nätverk med standarden 802.11b/g/n och är bakåtkompatibel med ”nästan” all befintlig Wii mjuk- och hårdvara. Det inbyggda minnet är av typen flash och kan utökas genom externa SD-kort eller USB-minnen.

Tabletkontrollen (nu med det officiella namnet Wii U GamePad) innehar i sin tur en 6.2″ widescreen-touchskärm med en batteritid på 3-5 timmar. Något snålt men antagligen är det priset man får betala för nytänkande. Wii U GamePad dubblar som vi tidigare rapporterat om som TV-fjärrkontroll via IR och som NFC-mottagare. Två stycken GamePads kan vara inkopplade samtidigt till en och samma Wii U-konsol. Antalet Wii Remotes eller Wii U Pro Controllers som kan vara inkopplade samtidigt är det väntade fyra.

De uppgifter man valt att dela med sig av säger egentligen inte så mycket då de utelämnar en hel del siffror men den som varit orolig att det skulle röra sig om en konsol i samma klass som de befintliga Xbox 360 och PS3 kan vara lugn, mer kräm än så bjuds det på – men något prestandamonster är det inte heller. Jag har även kikat på den läckta specifikationen som en användare postat på Neogaf som innehåller betydligt mer detaljerad information. Om den stämmer eller inte vet jag dock inte så därför tar jag bara upp den information som Nintendo själva valt att dela med sig av. Är du sugen på att kolla in de läckta specifikationerna kan du göra det här.

I övrigt så meddelar Nintendo att man jobbar på att göra videotjänster som Youtube, Netflix och Hulu Plus tillgängliga via Wii U. Tyvärr så är vi som är hemmahörande i Sverige något eftersatta gällande sådana tjänster och får väl nöja oss med Youtube som vanligt.


Källa: Nintendo.com.

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼