E3: SmartGlass sammanför din Xbox med din telefon

jun
4

Under sin E3 presskonferens visade Microsoft upp en ny tjänst kallad Xbox SmartGlass. Tjänsten kommer att sammanföra din Xbox 360 med dina andra enheter såsom din mobiltelefon eller tablet. Detta innebär att operativsystem som iOS, Windows 8 och Android stödjer SmartGlass.

Tjänsten kommer att stödja funktioner i stil med att du kan kika på en film på din Windows 8-tablet för att sedan pausa och kolla klart filmen på din TV från exakt det ställe du slutade. Vid filmtittande på din TV och en tablet i knät med SmartGlass igång så kommer information om programmet eller filmen att visas på tabletskärmen. Detta demonstrerades genom att man spelade upp ett avsnitt av HBO´s Game of Thrones på TV-skärmen, på tabletskärmen visades samtidigt en karta av Westeros upp med indikationer om var i världen just den aktuella scenen utspelade sig.

Xboxens operativ kommer även att kunna navigeras med hjälp en SmartGlass-ansluten smartphone eller tablet. Självklart kommer även SmartGlass att kunna utnyttjas i spelsammanhang. Tjänsten ska släppas till hösten.


Källa: Mcvuk.com, bilder från Xbox Press Center

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se