E3: Information om Assassin’s Creed till PS Vita läckt

jun
4

Samtidigt som E3 slår upp portarna så har den amerikanska speltidningen Game Informer kommit ut med ett nytt nummer. En användare på forumet Neogaf har kommit över ett nummer av tidningen och postat ett inlägg om Game Informers förhandstitt av det PS Vita-exklusiva Assassin’s Creed 3: Liberation.

Spelet är alltså inte en rak konvertering av det Assassin’s Creed 3 som kommer till de stationära konsolerna utan istället handlar det om en helt egen historia som utspelar sig parallellt. I Liberation är huvudpersonen en kvinna med fransk/afrikanskt ursprung som heter Aveline. Spelet utspelar sig i och i kring det sprudlande New Orleans under perioden 1765-1780. Det är Ubi Soft Sofia som står för utvecklingen, något de även gjort för samlingen Prince of Persia Trilogy HD till PS3 häromåret. Spelet ska innehålla ”true AC gameplay” vilket innebär stora områden och både ett och två tak att klättra upp på.

Uppgifterna ska tas med en nypa salt men nog ser detta ut att stämma. Spelet ska enligt forumposten släppas samtidigt som Assassin’s Creed 3, alltså den 30 oktober. Mer information om Assassin’s Creed 3: Liberation kommer onekligen att dyka upp under den pågående E3-mässan.


Källa: Neogaf, Ign.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼