Deadmau5 @ Söderstadion

jun
4

Deadmau5 antog utmaningen till att förvandla det ösande regnet och kylan till en kokande gryta, han lyckades. Hur kan man inte lyckas med den fantastiska show Deadmau5 erbjuder?

Det regnade och blåste hela dagen, men det hindrade inte publiken från att stå där i flera timmar, i regn och kyla för att se Deadmau5. Joel Zimmerman som han egentligen heter twittrade följande inlägg när han ankom till Stockholm:

”arrived in a slightly soggy Stockholm today 😀 this is gunna be a good one!”

Efter att två förband hade gjort sitt var det dags för Deadmau5 att inta scenen. Jag var precis utanför Söderstadion när han gick på, men hans entré gick inte obemärkt förbi. Jublet hördes tydligt ända ut och man visste att det var dags. Publiken bestod av ett färgglatt hav av färglada regnjackor och ponchos, som var precis lika taggade som jag var. Den fantastiska ljusshowen som Deadmau5 har på sina spelningar fick igång publiken på nolltid. Den kunde bestå av allt från att hela ”scenen” invaderas av små röda Deadmau5-lemmings till att se en liten deadmau5 hoppa omkring i Super Marios värld. Men den bestod självklart också av vanliga strobes och och andra strålkastare som var syncade till musiken.

Musiken han spelade var blandad, han spelade några låtar från albumet For Lack Of A Better Name från 2009 men spelade mest från hans senaste album 4×4=12 för att sedan komplettera med lite nyare singlar som han har släppt efter dessa album. Några av höjdpunkter var Cthulhu Sleeps tack vare det sjukt snygga syncade ljuset framme vid scen som lyfter hela låten något enormt, Professional Greifers för att det är en väldigt bra låt och även här, cool show med snurrande kugghjul i olika färger. Eftersom detta är hans turné så var SOFI med och sjöng live på SOFI Needs A Ladder och One Trick Pony, hon var väldigt duktig live och fick igång publiken än mer. Deadmau5 gick även fram under SOFI Needs A Ladder och bjöd på lite sköna dance moves. Han valde att avsluta starkt med Strobe (som han mixade till ordentligt så introt blev annorlunda och väldigt bra) och den senaste singeln The Veldt som passade helt perfekt som avslut.

Efter två timmar är showen slut, Deadmau5 går då fram till kanten av scenen, känner efter med handen om det regnar och bugar sedan ett flertal gånger till publiken och applåderar. När han vänder sig om och lämnar scenen står det i 8-bitsbokstäver ”GAME OVER”. Ett fantastiskt slut på en fantastiskt show, blöt som om man hade badat med kläderna på gick jag därifrån med ett leende på läpparna.


Av

Har ett stort intresse för musik, spel och teknik. Fotbollen kan dock ses som ett huvudintresse där favoritlaget är Inter.

Kontakt: mohamed.lamaa@hypeline.se

Annons ▼