ASUS Transformer Book har löstagbar skärm

jun
4

Asus Androidtablets har möjlighet att dockas i tangentbord för att på så sätt transformeras (hihi) till laptops. Nu presenterar Asus även Transformer Books, laptops som istället kan kopplas ur sitt tangentbord och då förvandlas till Windows 8-tablets.

Det är under Computex 2012 som Asus verkar ha en hel radda spännande nyheter att visa upp. Först ut  var deras laptopserie Taichi med dubbla skärmar och nu är det alltså Transformer Books med löstagbara skärmar som visas upp. Det är kul att se vad Asus hittar på och detta känns helt klart som ett vinnande koncept. Jag kan tänka mig att många vill ha både en laptop och en tablet, men inte vill lägga ut pengar på att köpa två enheter. Föredrar man dessutom Windows över Android är denna produkt nästan given.

Precis som Taichi-serien finns Books i de tre storlekarna 11,6, 13 och 14 tum, de drivs av en Core i7 Ivy Bridgeprocessor och har upp till 4 GB RAM. Det finns inga prisuppgifter eller lanseringsdatum för dessa enheter ännu. Det dröjer ett antal månader innan Windows 8 lanseras, så räkna inte med att hitta några Transformer Books i handeln förrän till hösten.


Källa: Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼