Asus TAICHI-laptops har skärmar på båda sidor

jun
4

Igår spånade vi på Asus två teaservideos och jag nämnde att Asus kanske hade en enhet med skärmar på båda sidor på gång. Det lät dock alldeles för osannolikt och osmart. Men nu har uppgifter om en laptopserie vid namn TAICHI hittat ut på nätet och de enheterna har faktiskt två skärmar i storlekarna 11,6, 13 eller 14 tum, en på varje sida av locket.

Taichi-serien har alltså två skärmar, vilket gör att du kan använda datorn även när locket är stängt. Med andra ord är åtminstone en av skärmarna touchanpassade, därför är det både lämpligt och väntat att datorn har Windows 8 som operativsystem. Asus säger att de två skärmarna är helt oberoende av varandra, det är alltså ingen risk att någon kan se på en skärm vad du gör på en annan. Med andra ord borde alltså två personer kunna jobba med olika saker på varsin skärm samtidigt.

Asus Taichi ska enligt Engadget ha ”Intel Ivy Bridge Core i7 processor, SSD, FHD/Super IPS+”, men mycket mer än så vet vi inte just nu, priser och releasedatum återstår att få information om. Men det ser onekligen ut att vara en läcker liten enhet.


Källor: Pocket-lint, Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼