Alfredson kan komma att göra Bröderna Lejonhjärta

maj
31

Tomas Alfredson har verkligen gjort sig ett namn ute i världen med sina två senaste filmer Låt den rätte komma in och Tinker Tailor Soldier Spy. Vad Alfredson ska ta sig han härnäst har dock varit ett litet mysterium. Tills nu. Han har nämligen lagt vantarna på filmrättigheterna till Bröderna Lejonhjärta, Astrid Lindgrens äventyrsbok från 1973.

Manusförfattaren som ska omvandla boken till film är ingen mindre än John Ajvide Lindqvist, författaren till Låt den rätte komma in (både filmmanuset och bokförlagan). Hoyte van Hoytema ska enligt SvD stå för filmens foto, något han även gjorde för Låt den rätte komma in samt och Tinker Tailor. Van Hoytema har utöver Alfredsons filmer även hunnit med att besöka Hollywood i och med hans arbete med den hyllade The Fighter. Om Alfredson tänker sätta sig i regissörsstolen eller agera producent är inte känt ännu.

Det ryktas om att filmens budget kommer att hamna på runt 200 miljoner kronor. Detta kan jämföras med Arn-filmatiseringen som hade en budget på 210 miljoner kronor, uppdelat på 2 långfilmer och material för en tv-serie. Enligt filmdatabasen IMDb så hade Tinker Tailor en förmodad budget i samma liga – inga kostsamma specialeffekter direkt men halva brittiska skådespelareliten medverkade.

Kombinationen Alfredson, Ajvide Lindqvist och van Hoytema känns som ett dreamteam inom svensk film. Det ska bli otroligt intressant att få se hur det här kommer att utveckla sig. Saker jag direkt funderar kring är om filmen kommer att ha svenskt tal och hur man kommer att lyckas med draken Katla. Finns det någon chans att Alfredson och Lindqvist väljer att göra en ”vuxen” version av grundmaterialet? Vi väntar ivrigt på att få höra mer.


Källa: Slashfilm.com, SvD, IMDb.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se