Leonardo DiCaprio som The Great Gatsby

maj
23

Baz Luhrmann, australiensaren bakom Moulin Rouge och Australia har gett sig på att filmatisera den klassiska boken The Great Gatsby skriven av F. Scott Fitzgerald. Det är inte första gången boken blir till film men denna adaptering är nog utan tvekan den mest påkostade. Huvudrollen innehas av Leonardo DiCaprio som alltså spelar Gatsby. Carey Mulligan spelar Gatsbys tidigare kärleksintresse Daisy och som Nick Carraway, bokens berättare, ser vi Tobey Maguire.

Handlingen kretsar kring Carraway som blir indragen i sin granne Jay Gatsbys extravaganta tillvaro i 20-talets New York. När Carraway kommer närmre Gatsby så inser han dock att det under ytan gömmer sig en helt annan sida av honom än den han först lärde känna.

Luhrmann har kanske inte något på meritlistan som får mig att hoppa upp och ner av lycka direkt men att han har ett öga för det visuella kan man inte förneka. Det New York ala 20-talet som målas upp i trailern nedan känns väldigt inbjudande och i kombination med en iskall DiCaprio så åkte peppmätaren upp ett antal snäpp.

The Great Gatsby kommer till våra breddgrader den 4 januari nästa år.


Källa: WarnerBrosPictures på Youtube

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se