Nu kan du köpa Facebookaktier

maj
18

Idag kom dagen många väntat på, dagen då Facebook börsintroducerades. Det innebär att den som vill kan köpa in sig i det gigantiska webbföretaget genom att handla med deras nya aktier. Vissa menar att det är en fantastisk chans, då aktien väntas stiga mycket i värde. Samtidigt menar vissa analytiker att Facebook kan vara en bubbla som när som helst riskerar att spricka. Detta hindrar dock inte Sjunde AP-fonden från att investera i Facebook, vilket innebär att 2,7 miljoner svenskar nu är delägare av Fejjan.

Facebookaktien introducerades till ett pris av 38 dollar per aktie, men det tog inte lång tid innan de sköt i höjden. På bara ett par minuter hade aktien stigit med 9%, men har sedan sjunkit något igen. Just nu handlas den för ungefär 41 dollar, men exakt kostnad varierar för varje sekund. På förhand var det många som verkade tro att aktien skulle stiga i värde något enormt på bara ett par minuter och sedan fortsätta uppåt, men just nu är det osäkert om det blir så. Jag hade nog tänkt mig för både en och två gånger innan jag investerade i Facebook, men friskt vågat som man säger…


Källor: IDG och SvD.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼