Samsung Galaxy S III är nu officiell

maj
3


Nu är Samsungs senaste smartphone officiell. Som väntat heter den Galaxy S III, men den är inte jättelik sina föregångare (eller iPhone för den delen). Telefonen är rundare, har ett skal i metall eller plast (beroende på modell) och en rejäl skärm på 4,8″ av modellen Super AMOLED. Det är också den officiella telefonen för OS i London 2012.

Styr den med rösten

Samsung berättar att nya Galaxy S III är ”designad för människor och inspirerad av naturen”. Telefonen ska kunna känna igen användarens ansikte, röst och rörelser. Tack vare detta kan S III anpassa sig efter användaren. Den ska ha en avancerad röststryning (S Voice), lite likt iPhones Siri. När alarmet ringer räcker det att säga ”snooze” för att alarmet ska pausas. Man kan även säga ”How’s the weather in London” och få information om detta eller ”I want to take a picture”, vilket startar kameran. Svenska är (som väntat) inte ett språk som stöds, däremot engelska, italienska, spanska och några fler.

Hårdvara

Som väntat drivs Galaxy S III av deras egenutvecklade fyrkärniga processor Exynos 4 Quad som har en hastighet av 1,4 GHz. Det inbyggda minnet är på 16 eller 32 GB (64 GB kommer i framtiden), den har dessutom en minneskortsplats som klarar upp till 64 GB. Telefonen har måtten 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, väger 133g och har ett batteri på 2100 mAh. Den bakre kameran har en upplösning på 8 MP. Telefonen klarar 4G (LTE), men det är oklart vilka länder som har stöd för den i sina nät.

Samsung Galaxy S III ska släppas i slutet av maj i Europa och därefter i resten av världen.


Källa: Samsung Mobile Press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼