Ett kärt återseende

apr
28

I onsdags (25/4) släppte Kent det efterlängtade albumet ”Jag är inte rädd för mörkret”. Jag har under de senaste dagarna tillbringat timmar till att ta till mig de nya låtarna och sätta fingret på albumet. Det har varit en svängig och härlig resa. Det slutar, som tur är, väldigt bra. Kent har lyckats – igen.

Från besvikelse till rysningar
Efter de första genomlyssningarna kände jag besvikelse. Det kändes inte som Kent – det saknades känsla. Albumet uppfattades som ett hopplock med repeterande schlagerrefränger och tunga texter utan djup. Men jag ville inte uttala mig om albumet innan jag lyssnat igenom det – på riktigt. Albumet gick på repeat under flera dagar och rysningarna började träda in. Låtarna blommade. Jag kände lättnad.

Härlig blandning
Singeln ”999” som släpptes i slutet av mars är en väldigt bra start på skivan och har, som många fler låtar på albumet, en väldigt härlig refräng. Albumet har en välsmakande blandning mellan ”poppiga” låtar med smarriga refränger och lite tyngre känslosamma låtar. Refrängen på ”Petroleum” är bland det bättre jag hört på länge och medicinversen i färger på natten är så bra som bara Kent kan vara. Den tunga ”Isis & Bast” är riktigt maffig och är säkerligen ett häftigt inslag på en konsert. Det som saknas är ett bättre avslut – ”Hänsyn” är inte riktigt där.

Helheten
Kents styrka har alltid varit att släppa album utan svagheter. Jag är inte rädd för mörkret känns som en helhet och låtarna håller i överlag hög klass med refränger som gungar och verser som är väldigt genomtänkta. Nya skivan är skarp, når ut till en stor grupp människor och kommer få många åhörare. Längtan har varit stor och jag är väldigt glad över att de återigen släpper ett genomtänkt album. Men det saknas något. Jag kan inte längre relatera till låtarna på samma sätt som tidigare. Det kommer jag sakna.

Lyssna på Kent och Jag är inte rädd för mörkret på Spotify.

Låt för låt

999
Skarp singel med ett härligt avslut.

Petroleum
Bäst på albumet. Galet bra refräng.

Isis & Bast
Växer med tiden. Väldigt tung.

Jag ser dig
Nästa radiohit?

Tänd på
Upprepande refräng, bra ringsignal?

Beredd på allt
Bra verser, mindre bra refräng

Ruta 1
Känslosam. Konkret text

Färger på natten
Har en medicinvers som är fenomenal.

Låt dom komma
Jag är grym som en grekisk gud, bara grymt mycket fulare. Härlig text.

Hänsyn
Gnälliga stråkar. Når inte riktigt fram.


Av

Sportnörd med rötterna i Katrineholm. Mår dåligt utan musik från Kent och drar gärna en ordvits eller två.

Kontakt: martin.eriksson@hypeline.se

Annons ▼