Samsung lanserar fyrkärnig processor

apr
26

Idag lanseras Samsungs första fyrkärniga processor Exynos 4 Quad. Den ska klara hastigheter över 1,4GHz och Samsung säger att den redan nu är i produktion. Vidare avslöjar de att Exynos 4 Quad väntas vara vad som driver nästa Galaxytelefonen som lär heta Samsung Galaxy S III och visas upp den 3 maj.

“Given the diverse functionalities consumers are demanding from their mobile devices today, the Exynos 4 Quad meets those high-performance needs while keeping power consumption very low.”

Samsungs nya processor baseras på ”ARM® CORTEXTM A9 quad-core” och som vanligt heter det att den är extra strömsnål och samtidigt erbjuder riktigt fin prestanda. Det låter fint och vi hoppas den lever upp till det. Att Samsung Galaxy S III skulle få en fyrkärnig processor var nästan givet och nu verkar det alltså vara bekräftat.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼