Google Drive är Googles molnlagringstjänst

apr
24

Vi visste att den skulle komma och de senaste veckorna har fler och fler bevis dykt upp. Nu är Googles molnlagringstjänst Drive officiellt lanserad. Man får 5GB lagring kostnadsfritt, önskar man större utrymme (upp till 16TB) går det att köpa till. Tjänsten påminner mycket om Dropbox och liknande och självklart finns Google Drive som app till din smartphone.

Ersätter Google Docs

I samband med att Google Drive lanseras övergår Google Docs till Drive. Från att ha haft 1GB lagring utökas den samtidigt till 5GB. Alla dokument och filer finns självklart kvar, men nu med fler möjligheter. Förutom det webbgränssnitt man når genom att besöka https://drive.google.com/ finns alltså appar till Android (snart även iOS) och även mjukvara till Windows och OSX. Mjukvaran gör det möjligt att automatiskt synka filer mellan flera enheter, något exempelvis Dropbox mjukvara klarat umärkt länge.

Överge inte Dropbox ännu

Men ska man överge Dropbox eller Skydrive för Google Drive? Inte nödvändigtvis, är du nöjd med din nuvarande tjänst behöver du självklart inte byta ut den. Men samtidigt får du ju faktiskt 5GB backuputrymme helt gratis från Google. Och jag tackar inte nej till en extra lagringsplats för bilder och andra viktiga dokument.


Källa: Google Press Sverige.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼